Low Budget Festival

Op Initiatief van de ARWI organiseerde de gemeente op zaterdag 6 juni 2015 het Low Budget Festival. Het Festival gaf inzicht in kansen en mogelijkheden voor mensen wat je met een klein budget kunt doen.

Met dit festival wilde de Adviesraad behalve voorlichting ook een positief gevoel meegeven aan mensen. Zij wilde hen hiermee echt een cadeau geven, een perspectief bieden en hun creativiteit stimuleren. Dat is gelukt!

De pers schreef hierover:

Uit het Bussums Nieuws

“Met meer dan 400 bezoekers en veel enthousiaste reacties kijken we terug op een geslaagd Low budget Festival, afgelopen zaterdag in de voormalige studio Concordia.

Na de officiële opening door wethouders Miriam van Meerten (Naarden) en Gerard Boekhoff (Bussum) en de Adviesraad, gingen de activiteiten van start.

Er was van alles te doen. Zo konden bezoekers meedoen aan diverse workshops; van mindfulness tot gezond eten en van kinderen leren omgaan met geld tot het out of the box denken over speelgoed.

Je kon een Gelukskoffer maken, breien of schilderen of naar de vintage- modeshow kijken.

Op allerlei plaatsen was informatie te halen en konden gesprekjes worden aangegaan met bijvoorbeeld een budget- of energiecoach wijzer en het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds maakten bezoekers die enthousiast geworden waren wegwijs in de regelingen die er zijn voor mensen met een laag inkomen.

In de bijzondere loterij waren leuke prijzen te winnen. Het programma werd afgesloten met fantastische optredens van lokale artiesten.

The LSB Experience was voor sommigen reden om het festival speciaal te bezoeken. Het laatste optreden was voor Julia Zahra. De fans in de zaal konden genieten van bekende en nieuwe nummers van de winnares van The Voice of Holland 2013. Een mooie afsluiting van het festival.

Bij vertrek werd aan bezoekers gevraagd om een rapportcijfer te geven aan het festival. Het gemiddelde cijfer dat de bezoekers gaven was een 7,5. Op de vraag wat men goed vond, kwamen antwoorden als: “Het brengt mensen bij elkaar. Dit doet een mens goed. Opent perspectieven” en “Sociaal culturele activiteiten zijn leuk en heel waardevol voor mensen met een wat lager budget” of “Je wordt geactiveerd, krijgt ideeën hoe je verder kan op gebied van loopbaanontwikkeling”, “Zorgt voor verbinding” en “De mensen en organisaties zijn zo enthousiast dat dit mij een goed gevoel geeft”.”

Hiermee werd het doel van de Adviesraad Gooise Meren met het organiseren van het Low Budget Festival ruimschoots bereikt.

Voorafgaand aan het festival werden verschillende leden van de Adviesraad geïnterviewd door de lokale televisiezender Gooi TV:

Interview bij in de Derde Termijn op 18 juni 2015

https://youtu.be/GShgA5xRSV